Samarbete: Vi deltar i Akademin för Rörelsejurister

”Människor organiserar sig redan, det gäller för jurister att vara lyhörda”.

Så säger Rami Al-Khamisi, juriststudent, aktivitst och författare till rapporten Rörelsejurister. Rapporten ligger till grund för en nystartad kurs för jurister som brinner för feminism, antirasism, antidiskriminering och social- och ekonomisk rättvisa.

akademinrorelsejuridik

www.rorelsejuridik.se

Akademin för Rörelsejurister, finansierad av ABF, Arena Idé och Hyresgästföreningen. Centrum för sociala rättigheter har två deltagare med i Akademin, men kommer också att hålla ett föredrag för deltagarna kring vårt arbete med romska EU-migranter kring Sorgenfrilägret och de protester vid stadshuset som efterföljde vräkningen.

 

Rami Al-Khamisi inledde första dagens föreläsningar genom att berätta om sitt arbete med rapporten som vi rekommenderar för alla intresserade. Passa på att läsa den här spännande punktlistan annars:

Skärmavbild 2017-08-24 kl. 09.53.23

Vi har också glädjen att meddela att Rami också är deltagare på kursen.

De andra deltagarna är i huvudsak jurister eller juriststudenter men också aktivister som jobbar med juridik i vardagen. De sysslar med asylrätt, barnrätt, kvinnofrid, miljörätt, ursprungsfolks rätt till land och mycket mycket annat.

Vi ser mycket fram emot att tänka och prata tillsammans med alla dessa aktivister och lära oss av varandras arbete!

Vi rapporterar vidare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *